IN THE PRESS

IN THE PRESS


Salt70-denieuwerijken-Naomi-Neijssen

“De Salt 70 is een lijst met mensen die rijkdom creëren, ook zonder uitpuilende bankrekening, groot huis of dikke auto. Hun creditcard is gevuld met tijd! Tijd voor avontuur, creativiteit, vrijheid, zingeving en het beleven van mooie avonturen. Een lijst met de dwarsdenkers, creatievelingen, oude rotten, wereldverbeteraars en groene gouddelvers.

Lang verhaal kort: Naomi Neijssen hoort ook thuis in deze lijst.”


saltmagazine-Naomi-Neijssen


OmroepFlevoland-Naomi-Neijssen

“Gooi je oude kleren niet zomaar weg, maar geef ze een tweede leven. 

Dat is het motto van Naomi Neijssen uit Almere. Ze begon het merk SEEFD om mensen verliefd te laten worden op dat ene speciale kledingstuk. En om de kijk van de consument op kleding te veranderen. Om meer te focussen op de kwaliteit ipv de kwantiteit van de kleding die we bezitten. Zo maakt Naomi kleding met een verleden niet alleen tot een canvas voor haar statement maar ook voor haar kunst. 

En ze was in onze studio om erover te praten”.


Naomi Neijssen bij Omroep Flevoland

also seen in

ALMERE DEZE WEEK

“Naomi Neijssen heeft met haar bedrijf SEEFD werkruimte in het eerste Upcyclecentrum van Nederland, waar ze afgedankte kledingstukken een tweede leven geeft. Niet alleen dat, de kleding zelf wordt kunst. 

Kleding is waardevol en verdient een langer leven dan één seizoen in iemands kledingkast.

De mensen die mijn kleren kopen en dragen geloven hier ook in, zijn er trots op en willen dat graag laten zien. Wie bereid is om tegen de massa in te gaan en de wereld weer een beetje beter en mooier te maken is in mijn ogen een echte rebel with a cause!”

ALMERE GROEN & GEZOND
Growing Green Cities

“De mode-industrie is een zeer grote vervuiler. En Almere is een Fast Fashion City. Onze stad heeft dus betere voorbeelden nodig.
 
Naomi Neijssen geeft dat inspirerende voorbeeld! Ze heeft haar studio in het allereerste Upcycle-centrum in Nederland. Ze red (SEEFD) de kleding die de inwoners van Almere in dat Upcycle-centrum aanleveren. En ze maakt er nieuwe statement-stukken van. Het is kunst met een boodschap. En je kunt die boodschap letterlijk dragen.”

VPRO TEGENLICHT

“VPRO Tegenlicht zocht naar Future Fashion Pioneers die mode, stoffen of productieprocessen creëren die de wereld op een duurzame manier zullen veranderen. Om de mode-industrie beter, socialer en rechtvaardiger te maken.

Met haar merk SEEFD is Naomi Neijssen een van de bezielde genomineerden die onze wereld weer een beetje beter en mooier gaat maken.”